СТАТТI

Найідеальніший фрукт

У 1998 році найпоживнішим фруктом за версією книги рекордів Гіннеса став авокадо!

Історія перетворення нікому невідомої алігаторової груші в один із найпопулярніших у світі фруктів пов'язана з успішною роботою PR-компанії «Hill & Knowlton». Перед командою стояло непросте завдання – вивести авокадо на світовий ринок. Проблем на цьому шляху було чимало. По-перше, виробники не уявляли, як можна продати продукт з такою неапетитною назвою та як переконати людей купувати несолодкий фрукт, а головне, коли і з чим його їсти.

Тоді було вирішено перейменувати фрукт на авокадо. У той же час почало з'являтися дедалі більше дієтологів – прихильників ідеї великої кількості «правильних» жирів у раціоні. У світі правильного харчування з'явилися нові тенденції: веганські, кето- та палеодієти. Кетодієта є низьковуглеводним харчуванням з превалюванням в раціоні жирів, білків при цьому має бути дуже помірна кількість. Корисні жири стали дуже потрібні і авокадо зайняв чільне місце в американських продуктових кошиках. У 1990-х роках середній американець з'їдав трохи більше двох кілограмів цього фрукта, а в 2012 році кількість проданих авокадо збільшилася майже вп'ятеро.

Як вибрати авокадо? Особливу увагу слід звернути на шкірку: вона має бути цілою і без плям. Найчастіше в магазині можна зустріти незрілий авокадо. Такому фрукту потрібно від 3 до 5 днів, щоб дозріти. Якщо ж вам все-таки пощастить знайти стиглий фрукт, перевірте його на дотик. Він повинен бути щільним і шкірка при легкому натисканні легко піддаватися, приблизно як